Zaate Hermeniekes krijgen zes tot acht podia in hartje Maastricht

Print
Zaate Hermeniekes krijgen zes tot acht podia in hartje Maastricht

Afbeelding: De Tempeleers

Maastricht / Itteren -

Het Zaate Hermeniekes Concours speelt zich komend carnaval af op het Vrijthof, Markt en Onze Lieve Vrouweplein. Waarschijnlijk worden drie tot vijf podia in de binnenstad toegevoegd.

Voorlichter Odin Wijnhoven van stadscarnavalsvereniging de Tempeleers: „We zijn met cafés en gemeente in gesprek voor podia aan Stationsstraat en Cörversplein in Wyck, Sint Pieterstraat in het Jekerkwartier en nog twee plekken.”

De Tempeleers willen het concours een impuls geven. Wijnhoven: „Tot voor kort waren er ruim 40 hermeniekes, nu zijn dat er iets meer dan 30. We merken dat ze in de verdrukking komen door de geluidsboxen. Als ze er aan komen, hopen we dat men de muziek uit of zachter zet.”

De Tempeleersorde staat ook in het teken van ’t Hermenieke.

De Prinsenorde van de stadscarnavalisten eert met Soppegreun het jubilerend Mooswief. „In 1954, 6 x 11 jaar geleden, werd ze op de Markt onthuld.” De patrones staat afgebeeld op de medaille.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →