Zaate Hermeniekes krijgen zes tot acht podia in hartje Maastricht

Print
Zaate Hermeniekes krijgen zes tot acht podia in hartje Maastricht

Afbeelding: De Tempeleers

Maastricht / Itteren -

Het Zaate Hermeniekes Concours speelt zich komend carnaval af op het Vrijthof, Markt en Onze Lieve Vrouweplein. Waarschijnlijk worden drie tot vijf podia in de binnenstad toegevoegd.

Voorlichter Odin Wijnhoven van stadscarnavalsvereniging de Tempeleers: „We zijn met cafés en gemeente in gesprek voor podia aan Stationsstraat en Cörversplein in Wyck, Sint Pieterstraat in het Jekerkwartier en nog twee plekken.”

De Tempeleers willen het concours een impuls geven. Wijnhoven: „Tot voor kort waren er ruim 40 hermeniekes, nu zijn dat er iets meer dan 30. We merken dat ze in de verdrukking komen door de geluidsboxen. Als ze er aan komen, hopen we dat men de muziek uit of zachter zet.”

De Tempeleersorde staat ook in het teken van ’t Hermenieke.

De Prinsenorde van de stadscarnavalisten eert met Soppegreun het jubilerend Mooswief. „In 1954, 6 x 11 jaar geleden, werd ze op de Markt onthuld.” De patrones staat afgebeeld op de medaille.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen