Aanslag met autobom in Somalië: zeker 70 doden

Print

Aanslag in Mogadishu, Somalië. Video: Twitter

Bij een aanslag met een autobom zijn bij een drukke controlepost in de Somalische hoofdstad Mogadishu vandaag zeker 73 mensen om het leven gekomen en 54 mensen gewond geraakt. „Er zijn meer slachtoffers en het dodental zal nog zeker stijgen”, zei een woordvoerder van de ambulancedienst in het land.

Volgens een politiewoordvoerder was een belastingkantoor, tijdens de drukke ochtendspits, het doelwit van de aanslag. De tientallen gewonden, onder wie enkele kinderen, zijn direct naar het ziekenhuis gebracht. Verder zijn vooral universiteitsstudenten die met de bus reisden slachtoffer geworden van de aanslag.

Getuigen beschrijven een bloedbad. ,,Het enige wat ik zag, waren dode lichamen. Door de enorme explosie waren sommige lichamen zo erg verbrand dat ze niet meer te herkennen zijn”, vertelt Sakariye Abdukadir tegen BBC.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is op dit moment nog niet opgeëist. In Somalië worden vaker aanslagen gepleegd door de terreurgroep al-Shabaab, die banden heeft met al-Qaida. De islamitische militantenbeweging werd in 2011 door het leger verdreven uit de hoofdstad Mogadishu, maar heeft nog steeds enkele regio’s in het land in handen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu