Wilders organiseert alsnog cartoon-wedstrijd over Mohammed

© ANP

PVV-leider Geert Wilders gaat „alsnog” een wedstrijd voor spotprenten over de profeet Mohammed organiseren. Dat bevestigt hij aan het ANP.

Redactie

De politicus blies de wedstrijd vorig jaar af na protesten in Pakistan en ernstige bedreigingen in Nederland aan zijn adres.

Op Twitter roept Wilders zijn volgers zaterdagavond opnieuw op om cartoons in te sturen. Reden is volgens de politicus dat de Pakistaanse regering de prediker Khadim Hussain Rizvi „weigert te arresteren”. Rizvi dreigde Wilders op Twitter te onthoofden.

Signaal

„De Nederlandse regering bijt evenmin door om ze daartoe te dwingen dus om de vrijheid van meningsuiting te beschermen.” Om een duidelijk signaal af te geven, „doen we de contest alsnog”, zegt Wilders.

De Pakistaan Junaid I. werd vorige maand veroordeeld tot een celstraf van tien jaar omdat hij van plan was Wilders te vermoorden vanwege de cartoonwedstrijd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee