Video: Tienduizenden knuffels op het ijs gegooid bij Microz Eaters

22.357 knuffels vlogen zondagavond het ijs op van de Microz Eaters. Na het openingsdoelpunt van Jens Engelen tegen Neuss (8-2 winst) regende het knuffelberen.

Amando Zwamborn

Het was de perfecte afsluiting van een succesvol weekend voor de Eaters. Vrijdag werd er al gewonnen in Herford (6-7). Die uitslagen zorgen ervoor dat de laatste speelronde van de Inter Region Cup automatisch een soort ‘finale’ wordt; op 10 januari neemt Eaters het op tegen het eveneens ongeslagen Neuwied. De winnaar van het onderlinge treffen pakt ook direct de beker.

Grote uitblinker dit weekend was de tienjarige Tygo Clijssen uit Maarheze. Tygo haalde de afgelopen maanden liefst achtduizend knuffels op om in Geleen op het ijs te gooien. De Teddy Toss is een Amerikaanse traditie. Momenteel staat het wereldrecord op naam van de Hershey Bears waar ruim tienduizend fans samen 45.650 op het ijs gooiden. Ter vergelijking: in Geleen zaten circa vijftienhonderd fans op de tribune. Nog nooit zamelde Eaters zoveel knuffels in als dit jaar, de opbrengst komt ten goede van Kika.

© Mitchell Giebels

© Mitchell Giebels

© Mitchell Giebels

© Mitchell Giebels