Politie neemt minder illegaal vuurwerk in beslag

Print
Politie neemt minder illegaal vuurwerk in beslag

Afbeelding: NurPhoto via Getty Images

De politie heeft tot en met week 51 minder illegaal vuurwerk in beslag genomen dan vorig jaar. Dit jaar werd bijna 45.000 kilo in beslag genomen, vorig jaar was dat ruim 50.000 kilo.

Vuurwerkspecialist Ad Nieuwdorp van de Nationale Politie wijt bij BNR de daling niet aan het afgenomen aanbod, maar aan het feit dat vorig jaar veel postpakketten vanuit Polen onderschept werden.

Dit jaar wordt er volgens Nieuwdorp weer gesmokkeld met busjes. „We hebben dit jaar al behoorlijk wat gepakt en we weten wie er achter zit”, aldus Nieuwdorp die zegt voldoende capaciteit te hebben, goed samen te werken met de Poolse autoriteiten, veel via internet te doen en honderden meldingen te krijgen via Meld Misdaad Anoniem.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen