Aanvoerder Mica Pinto verruilt Fortuna Sittard voor Sparta

Print
Aanvoerder Mica Pinto verruilt Fortuna Sittard voor Sparta

Aanvoerder Mica Pinto in actie tegen Heerenveen. Afbeelding: Pro Shots/Niels Boersema

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Mica Pinto zal na de winterstop niet terugkeren bij Fortuna Sittard. De linksback vertrekt naar Sparta waar hij een contract tot 2021 tekent, met de optie tot nog een extra jaar.

Het contract van Pinto liep na deze zomer af. De verdediger had intern al aangegeven verder te willen kijken waardoor dit het laatste moment was waarop Fortuna nog geld voor Pinto kon krijgen. De verwachting is dat Fortuna tussen de twee en drie ton voor Pinto krijgt, maar technisch manager Sjoerd Ars wil daar geen uitspraken over doen. Hij spreekt enkel van een ‘prima transfersom’.

Blessure

Pinto groeide de laatste jaren bij Fortuna uit tot een vaste waarde. Na de blessure van Wessel Dammers werd hij zelf benoemd tot de nieuwe aanvoerder van de Sittardenaren. Dat bleef Pinto totdat hij eind september tegen Sparta bij een kopduel hard met zijn hoofd op de grond neerkwam en even buiten bewustzijn was. Sindsdien speelde hij geen minuut meet voor de geelgroenen. Wel trainde hij de laatste weken weer mee bij de club.

De Luxemburger laat in een reactie weten zijn tijd bij Fortuna nooit te vergeten en dat de club voor altijd in zijn hart zit. Fortuna aan de andere kant denkt met de gehuurde George Cox de vervanger voor Pinto al in huis te hebben. Wel gaat de club op zoek naar een tweede linksback om alle posities dubbel bezet te houden. Dat is mogelijk door het geld dat door de verkoop vrijkomt.

George Cox

In de lijn der verwachting ligt ook dat Fortuna na het vertrek van Pinto de optie tot koop van George Cox zal lichten. Ars zegt daarover: „Zoals hij zich nu ontwikkelt ziet dat er positief uit. Maar we hoeven daar nu nog niet over te beslissen.”