‘Liever een maatje meer dan op blaadjes sla knagen’

© De Limburger

Gewicht is voor mij gelukkig geen issue. De laatste keer dat ik op een weegschaal stond, was in 2016. De enige graadmeter die ik hanteer: mijn broeken. Als die te strak zitten, is het tijd voor een mild regime.

Marlous Flier

Wat niet veel meer inhoudt dan een beetje rustig aan doen met ongezonde dingen. Dat dieet-light duurt hooguit een paar weken, want ik heb eigenlijk gewoon best wel vrede met hoe ik eruitzie. Het rolletje dat zich, na drie zwangerschappen, rond mijn buik bevindt, zit me te weinig in de weg om er écht iets aan te doen.

Natuurlijk levert me dat wel eens commentaar op, want vetrolletjes voldoen in de ogen van sommigen niet aan het schoonheidsideaal. Maar daar heb ik lak aan. Liever een maatje meer dan op blaadjes sla knagen. Ik realiseer me goed, hoe luxe het is om niet extreem op te hoeven letten. Ik ken mensen die bij wijze van spreken maar naar eten hoeven te kijken en de kilo’s vliegen er al aan.

Zeker in deze tijd van het jaar lijkt het of iedereen om me heen bezig is met het krijgen van een gezond gewicht. Een collega start binnenkort de zoveelste poging dokter Frank, maar ik weet nu al dat ze die poging staakt voor de week voorbij is. Een ander zal zijn eigen versie van Herbalife weer oppakken: op dag twee van zijn dieet drinkt hij zijn shake met een kipnugget on the side.

Eerlijk is eerlijk: het is ook hartstikke lastig om het serieus en langdurig vol te houden, zeker als afvallen niet of nauwelijks lukt. Hoe hard je ook je best doet. Vaak wordt dan geroepen, ‘pak een ‘maagbandje’’. Maar dat is, hoewel meestal effectief, best een heftige ingreep die je leven voor altijd verandert. Je leest er hier alles over.

Heb een mooi weekend!

Lees hier het hele L-magazine