Mountainbikers en veldrijders starten 2020 in Venlo

Print
Mountainbikers en veldrijders starten 2020 in Venlo

Op de Herungerberg in Venlo wordt zondag voor de derde keer gestreden om punten voor de Toma Cycles Cup. Afbeelding: TWC Olympia

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Lottum / Baarlo / Reuver / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren -

Meer dan 225 mountainbikers en veldrijders verschijnen zondag in Venlo aan de start van de eerste wedstrijd om de Toma Cycles Cup van 2020. Onder hen verschillende streekfavorieten.

Wieleromgeving Herungerberg vormt met het aangrenzende bosgebied voor de derde keer het strijdtoneel in deze wintercompetitie. Lokaal favoriet bij de MTB-junioren is Freek Bouten uit Blerick, in de categorie jeugd behoren Max Rijvers uit Lottum, Koen Zeelen en Emiel Thijssen uit Maasbree en Thijmen Hendrickx en Cas Pollen uit Reuver tot de kanshebbers. Bij de nieuwelingen wordt Tim Janssen uit Kessel in de voorste gelederen verwacht.

Tot de gerenommeerde veldrijders in het amateurpeloton behoren Daan Bongers uit Baarlo en Rob Schouwenberg uit Velden. Bij de Masters doen Rene Kuhlmann uit Baarlo, Harrie Peeters, Arno Bouten en Paul Laning uit Blerick mee om de prijzen. Baarlonaar Yannick Smedts start als één van de favorieten bij de MTB-amateurs, Leon Crienen uit Baarlo en Luuk Peeters uit Kessel mikken op een hoge eindklassering bij de Masters.

Femke Gort uit Echt behoort samen met Lieke Janssen uit Panningen tot de snelste vrouwen op de crossfiets.

Het programma opent om 10.00 met een cross voor junioren en nieuwelingen, ook de vrouwen beginnen dan aan hun koers. De mountainbikers begeven zich om 13.30 uur als laatste op het parcours met start en finish aan de Louisenburgweg. De toegang is gratis.