Johan de Kock kandidaat voor post directeur Roda JC

Print
Johan de Kock kandidaat voor post directeur Roda JC

Afbeelding: ANP Pro Shots

Kerkrade / Eygelshoven -

Johan de Kock is serieus in beeld om algemeen directeur van Roda JC te worden. De voormalige verdediger van de Kerkraadse club heeft inmiddels een uitvoerig gesprek achter de rug met de nieuwe clubleiding, zo bevestigen ingewijden.

Lees ook: Voormalig Roda-adviseur eist ton van club, maar krijgt mogelijk ook zelf miljoenenclaim

De Kock (55) is in het verleden al vaker benaderd voor de post van algemeen of technisch directeur in het Parkstad Limburg Stadion. Zo werd hij in het najaar van 2015 als ideale TD naar voren geschoven in een rapport dat was opgesteld door oud-trainer Han Berger, die destijds adviseur was van Roda. De toenmalige clubleiding schoof die aanbeveling destijds terzijde en koos voor Ton Caanen. Die werd anderhalf jaar later de deur gewezen nadat hij ruim dertig spelers had gehaald, veelal zonder veel succes.

Hoofdpijndossier

Het directeurschap is al langer een hoofdpijndossier voor de Kerkraadse club. Harm van Veldhoven combineerde vorig seizoen noodgedwongen de functies van technisch en algemeen directeur. Na zijn vertrek zette de Mexicaanse zakenman Mauricio de la Vega zichzelf op die post. Ook Hessel Meijer was kortstondig directeur.

In het nieuwe, huidige regime is Herman Huirne, eigenaar van enkele supermarkten, tijdelijk algemeen directeur. Hij treedt op 1 januari terug omdat hij het te druk heeft met zijn dagelijkse werk. Huirne erkent dat De Kock een goede kandidaat is als opvolger. ,,Hij heeft een goed stel hersens, heeft relevante ervaring en een mooi verleden bij Roda JC.”

De Kock werkte de afgelopen jaren als projectmanager van de gemeente Utrecht. Van 2013 tot 2016 zat hij in de raad van commissarissen van de KNVB. Hij speelde van 1994 tot 1996 in de kleuren van Roda JC.