Kans op dichte mist rond jaarwisseling

Print
Kans op dichte mist rond jaarwisseling

Een mistige vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling bij de Erasmusbrug in Rotterdam in 2017. Afbeelding: ANP

Het KNMI verwacht dat de jaarwisseling gepaard gaat met zeer dichte mist, waarbij het zicht minder dan 50 meter kan zijn en lokaal zelfs kan teruglopen tot circa 10 meter. Die omstandigheden worden verergerd door het vuurwerk, aldus het weerinstituut.

De kans op zeer dichte mist met weinig zicht lijkt voorlopig het grootst in het noordoostelijke deel van het land. In het zuiden is (dichte) mist volgens het KNMI zeker niet uitgesloten.

Op oudejaarsdag kan er in de loop van de dag in het midden van het land plaatselijk (dichte) mist ontstaan. Waar deze mist hangt, kan deze mogelijk de hele dag duren, aldus het KNMI. In het noorden zijn er echter ook zonnige perioden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 3 graden in hardnekkige mistgebieden tot 8 graden in het noorden. Dinsdagavond zal de mist zich uitbreiden, vooral naar het noorden van het land.

Nieuwjaarsdag begint op veel plaatsen mistig, vooral in het noorden. In de loop van de dag lost de mist geleidelijk op en breekt de zon door, maar de mist kan lokaal hardnekkig zijn.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg