Uitstralingsprijs Gulpen-Wittem voor Leven naast de Brouwerij

Het bestuur van de stichting Leven naast de Brouwerij met de Uitstralingsprijs. © De Limburger

Stichting Leven naast de Brouwerij heeft op nieuwjaarsdag de jaarlijkse Uitstralingsprijs ontvangen van de gemeente Gulpen-Wittem.

Sjak Planthof en René Willems

Leven naast de Brouwerij is een burgerinitiatief dat sociale activiteiten in de gemeente organiseert, zoals de Hoeskamer van Gullepe, het Repaircafé, Taalcafé, Jongerencafé en het Alzheimercafé. De stichting werkt ook samen met de Franciscusgroep Wijlre in het kader van hulpverlening.

Vrijwilligers

Volgens het gemeentebestuur draagt de prijswinnaar met zijn activiteiten bij aan verbetering van de leefbaarheid en de sociale cohesie in Gulpen-Wittem. „Onze samenleving draait voor een belangrijk deel op de belangeloze inzet van vrijwilligers”, aldus burgemeester Nicole Ramaekers, die ook zelf regelmatig een paar uur meedraait bij vrijwilligersorganisaties in Gulpen-Wittem.

Voorzitter Jeu Janssens van de stichting is blij met de prijs. Vooral voor de ruim dertig vrijwilligers die elke week klaarstaan om anderen te helpen, benadrukt hij: „Ik ben al dertig jaar actief als vrijwilligers. Maar dit is de eerste keer dat ik daar openlijk voor bedankt word. Dat doen we veel te weinig, we vergeten gewoon om af en toe dankjewel te zeggen voor wat anderen voor je doen.”

Positief

Het college van B&W van Gulpen-Wittem reikt de prijs ieder jaar uit aan een persoon, vereniging of stichting die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de gemeente. De prijs is woensdag uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur in de kloosterbibliotheek van Wittem.