Waarschuwing ANWB voor extreem slecht zicht rond jaarwisseling

Print
Waarschuwing ANWB voor extreem slecht zicht rond jaarwisseling

Afbeelding: ANP

Weggebruikers moeten volgens de ANWB op oudejaarsavond en in de nieuwjaarsnacht rekening houden met zeer slecht zicht en gevaarlijke rij-omstandigheden.

Het zicht kan zo slecht zijn dat het de vraag is of de visite na de viering van oud en nieuw nog wel kan thuiskomen. Het KNMI verwacht op oudejaarsavond dichte tot zeer dichte mist en heeft waarschuwingscode geel uitgegeven. In de loop van de avond ontstaat op veel plaatsen dichte mist met een zicht minder dan 200 meter. Na de jaarwisseling kan door vuurwerk zeer dichte mist ontstaan met minder dan 50 meter zicht. Zeer lokaal kan het zicht zeer slecht worden en teruglopen tot circa 10 meter.

Lees ook: Kans op dichte mist rond jaarwisseling

Volgens de ANWB heeft de combinatie van mist en vuurwerk tijdens de nieuwjaarsnacht eerder geleid tot zeer verraderlijke situaties. Tijdens de jaarwisselingen van 1993 en 2008 was het zicht zo slecht dat reizigers onderweg naar huis niet meer wisten waar ze waren, aldus de ANWB. De politie adviseerde weggebruikers destijds dringend om niet meer de weg op te gaan.

Lees ook: Vliegverkeer Eindhoven Airport plat door dichte mist

Op nieuwjaarsdag zal de mist geleidelijk oplossen maar kan op sommige plaatsen hardnekkig zijn.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg