‘Waar je ook loopt, Puppy loopt altijd met je mee’

© ©2019 John Peters

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Puppy uit Weert.

Puppy ziet er allang niet meer uit als een pup. De cavalier king charles vond twee jaar geleden een thuis in Weert, maar kreeg nooit een echte naam. Susy Stultiens: „Mijn dochter Madelief kreeg voor haar zestiende verjaardag een hondje cadeau. We wilden haar stimuleren om ergens voor te zorgen en verantwoordelijkheid te dragen. Precies om twaalf uur ’s nachts maakten we Madelief wakker en gaven we haar het hondje. Dolblij was ze.”

© John Peters

„Die nacht werd de hond doodziek. Met spoed gingen we naar de dierenarts, die ons vertelde dat het er slecht uitzag. Ze moest aan het infuus, maar stierf een dag later. Het werd dus een verdrietige verjaardag. We overwogen wat we zouden doen, en besloten uiteindelijk een nieuw hondje te halen bij de kennel. We waren zo bang dat ook dit hondje ziek zou worden, dat we haar nooit een echte naam hebben gegeven. Het is dus altijd Puppy gebleven.”

„Puppy’s karakter lijkt heel erg op dat van haar baasje, mijn dochter. Ze luistert slecht, is druk en ondeugend, maar ook heel aandoenlijk en lief. Puppy doet van alles wat niet mag, springt op het bed of de bank. Ze trekt dan zo’n schuldige smoel dat we in de lach schieten en haar al snel vergeven. Maar meestal is ze heel lief hoor. Waar je ook loopt, Puppy loopt altijd mee. Vervelend? Nee hoor, dat is alleen maar gezellig.”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl