RTL 4 gaat talkshow Jinek niet onderbreken met reclame

Print
RTL 4 gaat talkshow Jinek niet onderbreken met reclame

Afbeelding: ANP Kippa

De talkshow van Eva Jinek bij RTL4 begint komende vrijdagavond zonder reclameonderbrekingen.

Dat bevestigt de zender aan het AD. RTL wil hiermee een slag slaan naar de concurrentie. Na het voorgaande programma zal Eva Jinek in beeld komen en haar gasten aankondigen. Vervolgens is er wel een reclameblok, maar daarna zal ze een uur live zijn zonder onderbreking. Eerder werd al bekend gemaakt dat de talkshow vroeger gaat beginnen: om 22.20 uur.

Lees ook: Talkshowoorlog begint: Jinek tien minuten eerder op RTL 4

Jinek stapte dit jaar over van de publieke omroep naar RTL. Op NPO 1 wordt maandag op haar oude plek begonnen met de nieuwe talkshow OP1, die elke dag door verschillende duo’s wordt gepresenteerd. Het vervroegde tijdstip en het schrappen van reclameblokken zijn allemaal tactische zetten om de kijker te verleiden naar RTL te kijken.

De talkshows op de commerciële zender hebben het al jaren moeilijk, met name door de vele commerciële onderbrekingen. Humberto Tan en Twan Huys redden het niet met RTL Late Night, ook opvolger Beau van Erven Dorens heeft het lastig met de kijkcijfers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →