Grote brand in apenverblijf dierentuin Krefeld: alle dieren overleden

In een dierentuin in het Duitse Krefeld, net over de grens bij Venlo, heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand gewoed. De brand trof het apenverblijf dat grotendeels is verwoest. Alle apen kwamen daarbij om het leven.

Redactie

,,Onze diepste vrees is waarheid geworden. Geen enkel dier in het apenhuis heeft de brand overleefd”, zo schrijft de dierentuin in een bericht op de Facebook. De dierentuin in Krefeld spreekt van een ‘onwerkelijke tragedie’.

Het is niet bekend wat de oorzaak van de brand is geweest, maar waarschijnlijk heeft vuurwerk een rol gespeeld, aldus Duitse media. De gemeente zal woensdag een persconferentie geven. De dierentuin blijft nieuwjaarsdag gesloten en iedereen die hulp heeft aangeboden wordt daarvoor bedankt. ,,U moet begrijpen dat we nog steeds in shock zijn en niet precies kunnen zeggen of en waar hulp nodig is.”

In het apenhuis van de Dierentuin Krefeld verblijven orang-oetans van Borneo, westelijke laaglandgorilla‘s, chimpansees, klauwapen, agoeti’s en vogels. Op sociale media gaan beelden rond waarop te zien is hoe hoge vlammen uit het verblijf komen.

Het aangrenzende gorillaverblijf bleef gespaard. Daar woont een zevenkoppig gorillagezin. De dierentuin van Krefeld, circa 30 kilometer ten oosten van Venlo, trekt elk jaar ongeveer 400.000 bezoekers.