Dode man gevonden in Someren, politie vermoedt zelfdoding

Dode man gevonden in Someren. © ED/Fotopersburo Bert Jansen/Harrie Grijseels

De man die woensdagochtend werd gevonden op de Postelstraat in Someren heeft vermoedelijk suïcide gepleegd. Het gaat om de bewoner van een van de appartementen waar hij voor gevonden werd.

Michel Theeuwen

Een jong stel op weg naar huis van de nieuwjaarsviering ontdekte het ontzielde lichaam midden op straat in de winkelstraat van het dorp, ter hoogte van de Poolse winkel. De politie startte een technisch onderzoek, ook om een misdrijf uit te kunnen sluiten. De recherche onttrok het lichaam daarbij aan het zicht met een scherm en een tent. Bij het buurtonderzoek dat wat later startte, concentreerden de agenten zich al snel op het appartement op de tweede verdieping. Daar deed niemand open.

Omwonenden konden niet echt helpen: zij lagen allemaal te slapen deze vroege ochtend. De winkelstraat was uitgestorven en het leven kwam pas na negen uur weer op gang. ,,We werden wakker gebeld door de politie die aanbelde. Toen zagen we dit pas”, zegt een overbuurvrouw.

De zaak neemt even later een bizarre wending als blijkt dat het bij de dode gaat om de man uit het appartement. Hij is een goede vriend van de partner van de overbuurvrouw. ,,Ik kan het niet bevatten. We zijn samen op stap geweest vannacht en het was gezellig. Wij gingen hier naar boven en hij aan de overkant. En dan nu dit. Ik snap het echt niet”, stamelt zij.