Nieuwjaarswensen zorgen voor datarecord KPN, wel werd er minder gebeld

Print
Nieuwjaarswensen zorgen voor datarecord KPN, wel werd er minder gebeld

Afbeelding: Getty Images

Het mobiele datagebruik door klanten van KPN bereikte tijdens de jaarwisseling een nieuw record, meldt het telecombedrijf. Wel werd er minder gebeld en werden er minder sms’jes gestuurd dan afgelopen jaren.

Het mobiele netwerk verwerkte ruim 196 terabyte aan nieuwjaarswensen. Dat is ruim acht keer zoveel als vijf jaar geleden tijdens de jaarwisseling van 2014 naar 2015. Tijdens oud en nieuw vorig jaar verwerkte het KPN-netwerk 176 terabytes. Het piekmoment op het mobiele netwerk lag dit jaar kort na middernacht, tussen 00.05 en 00.10 uur.

Tijdens de jaarwisseling werden er tussen 22.00 en 04.00 uur ongeveer 2,4 miljoen sms’jes verstuurd. Dat is iets minder dan de jaren ervoor. Ook het aantal telefoontjes daalde licht in vergelijking met vorige jaren. Er werden dit jaar ruim 4,1 miljoen telefoontjes op het mobiele netwerk gepleegd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →