Wel druk, maar weer rustig in Limburg in nieuwjaarsnacht: ‘We mogen ons gelukkig prijzen’

Er was ‘slechts’ sprake van enkele brandjes in de nieuwjaarsnacht, zoals hier in Weert © Weertdegekste

Oud op nieuw leverde de politie in Limburg veel werk op, maar het bleef net als in voorgaande jaren relatief rustig. Ook de dichte mist heeft niet tot grotere incidenten geleid.

Theo Sniekers

,,We mogen ons gelukkig prijzen. Zeker als je het vergelijkt met wat in het midden en met name het westen van het land weer allemaal is gebeurd”, verklaart een woordvoerder van de politie Limburg.

In Weert en Venlo was wel sprake van kleine opstootjes en vechtpartijtjes, soms in de huiselijke sfeer. Maar dat is volgens de politie ook het geval tijdens een normale uitgaansavond. De oorzaak van een steekpartij met een gewonde in Nuth ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer. Ook een schietincident bij discotheek Mondial in Beek houdt geen verband met ‘op nieuw’.

In Gennep vond rond 3 uur een zwaarder vuurwerkincident plaats waarbij een man zwaargewond raakte aan een hand. Hij raakte in ieder geval een vinger kwijt en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Terwijl politieagenten de ambulancemedewerkers assisteerden, gooide een onbekende de ruit van hun wat verderop geparkeerde auto in.

In Venlo en Heerlen ontstonden nog brandjes in ondergrondse afvalcontainers, waarschijnlijk door vuurwerk.

Lees ook: Nieuwjaarswensen zorgen voor datarecord KPN, wel werd er minder gebeld

Al met al was het volgens de politiewoordvoerder wel druk met veel meldingen, maar noemenswaardige voorvallen bleven uit. De dichte mist zorgde voor hinder, maar daar bleef het ook vooral bij. Er werd nog een spookrijder gesignaleerd die vanuit België de A76 opreed, maar dat leidde evenmin tot een calamiteit.