Extreem dichte mist op de snelweg: ‘Het leek The Walking Dead wel’

© ANP

De dichte mist zorgde in de nacht van dinsdag op woensdag voor gevaarlijke situaties op de Nederlandse snelwegen. Niet alleen in Groningen, Friesland en Drenthe kwam extreem dichte mist voor. Ook op de A73, waar geen code rood werd afgegeven, zagen automobilisten geen hand voor ogen.

Hanneke Marcelis

Op Twitter deelt boswachter Tim een schokkende foto van zijn zus die op de A73 voor de auto loopt, nadat zij en haar vriend tegen een vangrail waren belandt. Op de foto die vanuit de auto is gemaakt, is de vrouw die voor de auto loopt door de extreem dichte mist amper te zien. Op een screenshot die de boswachter deelt valt te lezen dat zijn zus de situatie omschrijft als een soort Walking Dead. ,,Je hoorde wel mensen, maar zag ze niet tot ze ineens voor je stonden.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meerdere mensen reageren dat ze hetzelfde hebben meegemaakt op de snelweg. ,,Stapvoets rijden maar toch eenmaal de berm in door het slechte zicht. En afslag werd gemist. Dus ook maar te voet verder”, schrijft iemand. Ook in Noord-Brabant kwam zeer dichte mist voor. ,,Wij reden vannacht terug naar Uden... Vanaf Oss was het niet meer te doen... Doodeng vond ik het”, laat een ander weten.

Code rood

De foto’s zijn opvallend, want in de provincies waar ze gemaakt zijn gold geen code rood. Dat weeralarm werd alleen afgegeven in Friesland, Drenthe en Groningen, omdat het zicht daar minder dan tien meter was. Maar ook in andere delen van het land ontstonden dus dichte mistbanken die het zicht beperkten tot enkele meters.

Lees ook: Vliegverkeer Eindhoven Airport ontregeld door mist