Jeugdhonk Roermond door brand verwoest: ‘Enorm triest voor jeugd en buurt’

© Facebook Aukje van Weert

Jongerencentrum Gotcha aan de Olieslagersstraat in Roermond is dinsdagavond door brand volledig verwoest.

Redactie

Er is een ruit ingetikt, een jerrycan met spiritus naar binnen gegooid en in brand gestoken, zo heeft Wel.kom-manager Henny Geraedts van de politie gehoord.

Daders

Er waren op dat tijdstip geen mensen meer in het pand. “Dit is enorm triest voor de honderd jongeren die hier wekelijks over de vloer komen en hier een veilige plek vinden. En voor buurtbewoners en vrijwilligers. We hopen dat de politie de daders kan opsporen, maar ons jeugdhuis krijgen we er niet mee terug.”

Volgens de manager was het de hele avond al druk en onrustig rond het jeugdhuis en het ernaast gelegen Cruijff Court, dat dinsdagnacht ook beschadigd raakte na het afsteken van vuurwerk.

Alarm

“We hadden tot half vijf een gezellige inloop, hebben alles opgeruimd en hebben het pand gesloten. Rond half acht ging het alarm af.” Het jongerencentrum is volgens Geraedts niet meer te redden. Ook de sportschool in het pand heeft veel roet en waterschade opgelopen.

Gotcha wordt niet alleen gebruikt door jongeren, maar ook door buurtbewoners voor allerlei activiteiten. “Er zijn zoveel mensen hierdoor gedupeerd. En waarom? Wat kun je nu doen tegen daders die het verpesten voor zoveel buurtbewoners? We hopen dat we snel duidelijkheid krijgen en gaan samen met gemeente en buurt kijken hoe het verder moet. Jammer van onze nieuwjaarsborrel, die kan niet meer doorgaan”, zegt Geraedts.

Een politiewoordvoerder bevestigt dat er sprake is van brandstichting, maar kan er verder nog niks over zeggen. “We moeten nog gaan onderzoeken wie hier verantwoordelijk voor is geweest.” Politie en Wel.kom hopen dat er mensen zijn die iets hebben gezien en dat bij de politie willen melden.