Jochem Myjer schot in de roos voor SBS 6: 1,2 miljoen kijkers, publiek lovend

Print
Jochem Myjer schot in de roos voor SBS 6: 1,2 miljoen kijkers, publiek lovend

Jochem Myjer. Afbeelding: ANP Kippa

De voorstelling van Jochem Myjer Adem in, Adem uit is een groot succes voor SBS 6. De cabaretier trok bijna 1,2 miljoen kijkers naar de zender.

Het publiek was onverminderd enthousiast over de show van de grappenmaker uit Leiden. Op social media werd ook waardering uitgesproken over het feit dat de voorstelling door slechts een reclame werd onderbroken.

Kijkcijfers

Het was de eerste keer dat een cabaretvoorstelling van Jochem Myjer bij SBS 6 te zien was. Een stap naar de commerciëlen werd vroeger nog wel eens als risico gezien bij vakgenoten, vanwege de reclames tussendoor. De zender besloot daarentegen alleen een blok in te starten tijdens de pauze van de show. De kijkcijfers zijn voor SBS 6-begrippen ook torenhoog. Myjer behoort met 1,2 miljoen kijkers tot een select groepje met onder anderen Linda de Mol en Martien Meiland dat de zender boven de miljoengrens doet pieken.

De reacties op social media zijn lovend. Kijkers geven aan ‘over de grond te rollen van het lachen’. Maar met het gevoelige einde wist Myjer ook een emotionele snaar te raken. Daarnaast werd zijn ode aan de Nederlandse natuur gewaardeerd. Ook vragen diverse twitteraars zich af of de cabaretier een keer de Oudejaarsconference kan doen. Hij dankte zelf na afloop op social media voor de mooie respons: ‘Hartverwarmende reacties’.

The Biggest Quiz

SBS 6 eindigt met de voorstelling van Jochem Myjer op de vijfde plek in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek. Nog boven de Nieuwjaarsspelshow van de Postcode Loterij op RTL 4, die door Beau van Erven Dorens werd gepresenteerd. The Biggest Quiz was goed voor ruim één miljoen kijkers en eindigde daarmee op de zesde plek. Best bekeken programma waren Het Achtuurjournaal (1,9 miljoen), Het Halfachtnieuws (1,4 miljoen) en De Slimste Mens (ruim 1,2 miljoen). De verloren WK-finale van Michael van Gerwen tegen Peter Wright was goed voor exact 1,2 miljoen kijkers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen