Afgevallen lading veroorzaakt ravage: Roertunnel lang dicht richting zuiden

Print
Afgevallen lading veroorzaakt ravage: Roertunnel lang dicht richting zuiden

Afbeelding: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/Twitter

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje -

De Roertunnel in de A73 is voorlopig afgesloten voor het verkeer in zuidelijke richting.

In de tunnelbuis is donderdagochtend rond kwart over negen een lading vloeibaar stucpleister van een vrachtwagen gevallen. Aanvankelijk dacht Rijkswaterstaat dat het om verf ging, maar het blijken 60 emmers met stuc te zijn, dat wordt gebruikt voor het egaliseren van wanden en plafonds. Hoe dit kon gebeuren, is onduidelijk.

Volgens de politie is er sprake van een behoorlijke ravage. De tunnel blijft dan ook voorlopig dicht. Gezien de hoeveelheid stucpleister verwacht Rijkswaterstaat dat het opruimen ervan nog lang duren. Het is nog niet bekend tot hoe laat de tunnel precies dicht blijft.

Richting het zuiden wordt het verkeer omgeleid via de N273 en A2. Het ingesloten verkeer voor de tunnel wordt weggeleid.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen