Pensioenfonds voor de ‘metalektrosector’ houdt uitkeringen gelijk

Print
Pensioenfonds voor de ‘metalektrosector’ houdt uitkeringen gelijk

Afbeelding: Getty Images

De pensioenen van deelnemers van pensioenfonds PME blijven dit jaar als verwacht gelijk. Dit danken de deelnemers in de metalektrosector aan een maatregel van minister Wouter Koolmees en een stijging van de rente, aldus PME. Het fonds sloot het jaar af met een dekkingsgraad net onder de 100 procent.

Een paar maanden geleden leek het er nog op dat de PME-pensioenen misschien wel met 8 procent zouden moeten worden verlaagd. Koolmees besloot eerder echter tot een tijdelijke versoepeling van de regels. PME heeft nu, net als andere pensioenfondsen in Nederland, tot eind volgend jaar om de dekkingsgraad omhoog te krijgen. Volgens PME zou een ingrijpende maatregel als een verlaging niet afhankelijk mogen zijn van een dagkoers. Dit is voor het fonds een van de zaken waar de komende tijd op zal worden ingezet.

De dekkingsgraad van het einde van het jaar wordt bekendgemaakt op 23 januari tijdens de publicatie van de jaarcijfers. Dan volgt ook formeel het besluit over de pensioenen. Maar van een verlaging bij PME zal dan dus geen sprake zijn.