Urmond haakt aan bij Archeoroute Limburg

Print
Urmond haakt aan bij Archeoroute Limburg

Bij het Museum voor Grafcultuur in Stein werd begin november een speer als archeologische markering onthuld. Afbeelding: Gemeente Stein

Urmond -

Urmond gaat deel uitmaken van de Limburgse Archeoroute. Vooral de haven van het dorp komt in de geschiedschrijving aan bod.

Dat meldt de stichting Vrijheid Urmond op zijn website. Een ruim twee meter hoge stalen speer wordt in het voorjaar ter markering van de archeologische route geplaatst bij de vroegere havenkademuur.

De zogeheten Archeo Route App voert langs archeologische vindplaatsen in de provincie Limburg. In Urmond speelt langs die route kapitein Johannes Bussy een voorname rol in de historie. Hij was eind 17e eeuw inspecteur van de Urmondse maastollen en zodoende goed op de hoogte met de Maashandel en het reilen en zeilen in het Urmond van toen. Bussy ligt begraven in de hervormde kerk. De app verhaalt daarover.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen