Big Band Boesten duikt 40-jarige historie in met jubileumshow in Oranjerie

© Facebook Big Band Boesten

Big Band Boesten bestaat veertig jaar en viert die mijlpaal met de voorstelling ‘Pick up the past’, een twee uur durende muziek- en theatershow in De Oranjerie op zaterdag 9 mei.

Rob van Deurzen

Op 9 mei 1980 bracht Big Band Boesten haar eerste concert ten gehore. Exact veertig jaar later trakteert het muzikale gezelschap, sinds de eerste dag onder leiding van Hub Boesten, bezoekers op een theatershow vol muziek en entertainment. De show wordt uitgevoerd met medewerking van Rob Reyners (zanger), Renée Steenvoorden (zangeres), Niki van der Schuren (aerealist/acrobate), Amber Nelissen (zangeres), Stan Peters (zanger) en Marlou Obers (zangeres).

Tijdens de show komt de veelzijdige geschiedenis van Big Band Boesten voorbij. Met ‘gouwe ouwe standards’ en een reis langs de vele optredens, masterclasses en muzikale producties waar de bigband de basis voor legde. Maar ook met muziek die speciaal voor deze gelegenheid werd gecomponeerd door zes Limburgse jazzmusici.

Kaarten voor de jubileumshow ‘Pick up the Past’ kosten 15 euro en zijn te koop via www.theaterroermond.nl. Voor de theatershow zijn ook VIP-kaarten beschikbaar ter waarde van 50 euro. Bij deze VIP-kaart hoort een speciaal arrangement tijdens de show en een persoonlijk uitgereikte gelimiteerde cd met daarop opnamen van zes nummers van Big Band Boesten, gecomponeerd door Roel van Wijk, Jo Didderen, Harald Suilen, Bart Rademakers, Renée Steenvoorden en Rob Reyners ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Big Band Boesten.