Sportief het nieuwe jaar in met de Kranenbroeker bosloop

© RV Kranenbroek

De eerste Kranenbroeker bosloop van het nieuwe jaar - en de vijfde in de serie - wordt gehouden op zondag 12 januari. Het parcours voert over de landwegen en bospaden van natuurgebied Kranenbroek in Echt.

Rob van Deurzen

Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden: 1 km (een ronde), 2,5 km (een ronde), 5 km (twee ronden), 7 km (twee ronden) en 10,5 km (twee ronden). Het programma start om 10.00 uur met een warming-up, om 10.15 uur gevolgd door een loop over één kilometer voor kinderen tot en met 12 jaar. De overige afstanden starten om 10.30 uur. Het parcours en een overzicht van de diverse afstanden is te bekijken op de website.

Inschrijven is mogelijk tot 10.00 uur bij de schuilhut aan de Leenderstraat 1 nabij de ingang van natuurgebied Kranenbroek.

De Kranenbroeker Boslopenserie wordt jaarlijks georganiseerd door Recreatiesport Vereniging Kranenbroek uit Echt in de maanden september tot en met april, elke tweede zondag van de maand. Aan de lopen kan door iedereen worden deelgenomen.

Natuurgebied Kranenbroek is te bereiken door vanaf de verkeerslichten op de Rijksweg in Pey-Echt in de richting van Koningsbosch te rijden en vervolgens bij zeilmakerij Key-Doek links af te slaan. Daarna de toeristische aanduiding Kranenbroek volgen. Klik hier voor meer info.