White Oak

In Amerika regent het aanvragen voor verschillende smaken voor capsules e-sigaretten

Print
In Amerika regent het aanvragen voor verschillende smaken voor capsules e-sigaretten

Vapingcapsules voor een e-sigaret. Afbeelding: Getty Images

Amerikaanse tabaksreuzen staan in de rij om goedkeuring te krijgen voor hun vapingcapsules voor e-sigaretten met verschillende smaakjes.

Markttoezichthouder FDA introduceerde donderdag een tijdelijke ban op die producten, met uitzondering voor mint- en tabakssmaak. Tabaksbedrijven kunnen tot mei aanvragen indienen om groen licht voor de toekomstige verkoop te krijgen.

British American Tobacco is blij met duidelijker beleid rondom vapingcapsules, waar een nicotinehoudende vloeistof in zit. Het bedrijf verwacht dat al zijn vapingproducten groen licht krijgen van de FDA. Branchegenoot Imperial Brands is van plan om zijn aanvraag voor de deadline in mei in te dienen.

De bedrijven moeten in hun aanvraag duidelijk maken dat hun vapingcapsules niet bestemd zijn voor minderjarigen of jonge rokers. Vooral die groep mensen in de Verenigde Staten doet aan vapen en heeft daarbij voorkeur voor allerlei smaakjes zoals diverse fruitsoorten en andere zoetigheid. Maar e-sigaretten zijn het afgelopen jaar geregeld negatief in het nieuws gekomen, met name vanwege aanwijzingen dat die een mysterieuze longaandoening zouden veroorzaken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen