Rechercheurs Flikken hervatten jacht op genootschap

De cast van Flikken Maastricht. © AVROTROS

Het veertiende seizoen van Flikken Maastricht gaat vrijdag van start. Rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen hervatten de strijd tegen genootschap ‘Virtus et Justitia’.

Redactie

De strijd van Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) leek aan het einde van het dertiende seizoen verloren. Het duo werd aangehouden met aan hun voeten het lijk van Louis Dearden, voorzitter van het hof van assisen in Luik. Hij is vermoord met wapens waarop DNA van Wolfs en Eva is te vinden.

Lees ook: Gloednieuw seizoen Flikken Maastricht in januari te zien

Op wonderbaarlijke wijze weten Wolfs en Eva het initiatief echter terug te krijgen, waardoor ze hun jacht op Virtus et Justitia kunnen voortzetten. Tussendoor eisen de komende weken de normale zaken hun aandacht weer op: vergismoorden, afrekeningen, ontsnapte tbs'ers, zich wrekende adoptiekinderen en moorden in de kunstwereld.

Laatste?

In augustus werd gestart met de opnames van het veertiende seizoen. Vooralsnog is niet gepland dat de serie hierna stopt. „Het lijkt me vreselijk een ‘normaal’ seizoen te maken, met een cliffhanger, en dat we later horen dat dit het einde was. Dat wil ik echt niet.” Laat Victor Reinier aan RTL Boulevard weten

Serie

Flikken Maastricht is een Nederlandse televisie-politieserie, waarvan de beelden grotendeels in Maastricht zijn opgenomen. Rechercheur Eva van Dongen en haar partner Floris Wolfs krijgen samen met hun collega’s in uniform te maken met chantagepraktijken, moord en doodslag, verdwijningen en drugszaken. Maar ook hun persoonlijke levens komen aan bod.