Musea Kerkrade trekken 142.000 bezoekers

Print
Musea Kerkrade trekken 142.000 bezoekers

Cube in Kerkrade. Afbeelding: Noud de Greef

Kerkrade / Eygelshoven -

De drie museale instellingen op het Museumplein te Kerkrade - Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center - hebben in 2019 in totaal 142.000 bezoekers ontvangen bij hun activiteiten binnen de museummuren en op andere locaties in de provincie Limburg.

Dat aantal ligt boven de verwachting uit eerdere prognoses, die voor 2019 maximaal 135.000 bezoekers voorspelden.

Ondanks dat betere resultaat konden de musea geen sluitende begroting presenteren. De provincie Limburg heeft daarom onlangs een extra eenmalige subsidie toegekend. Stichting Museumplein Limburg, die de drie instellingen beheerd, gaat nu - in overleg met de provincie - in de eerste helft van 2020 analyseren hoe alsnog een financieel gezonde bedrijfsvoering kan worden gerealiseerd, in relatie tot de maatschappelijke opdracht van de musea.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen