Weert krijgt ook dit jaar vierdaags evenement op overdekte Markt tijdens carnaval

© De Rogstaekers

Carnavalisten kunnen tijdens de dolle dagen weer terecht op de (overdekte) Markt in Weert. De Rogstaekers tekenen ook dit jaar voor de organisatie van het vierdaagse evenement ‘Fieëst oppe Mêrrentj’.

Rob van Deurzen

Het evenement trok vorig jaar duizenden carnavalsvierders naar de Markt in de binnenstad en krijgt daarom een vervolg, zo meldt de Weerter stadsvastelaovendjvereîniging.

Het Weerter carnaval wordt ingeluid op zaterdag 22 februari. Dat gebeurt traditiegetrouw met een dialectmis in de dekenale Sint Martinuskerk. Aansluitend barst het feest los op de overdekte Markt, waar het podium die dag wordt ingenomen door diverse bands, waaronder de populaire formatie Plat Wieërs. Op zondag wordt de prijsuitreiking van de grote Rogstaekersoptocht afgewisseld met een artiestenprogramma met onder meer de Toddezèk, Christel & Quinn en Guido Frissen. De maandag is gereserveerd voor de jeugd met de prijsuitreiking van de Wichteroptocht met aansluitend een hosmiddag. Op de dinsdag, de afsluitende dag van het vierdaagse evenement, vindt het Lindeboom Fieëst oppe Mêrrentj plaats met een keur aan Limburgse artiesten, waaronder Beppie Kraft, Bjorn en Mieke en Marleen Rutten.

De voorbereidingen voor het vierdaags evenement en de verdere invulling van het programma zijn momenteel in volle gang. De Rogstaekers worden hierbij ondersteund door café de Gruyter en de SooS. Meer informatie wordt binnenkort bekendgemaakt via de website en de social media van de Rogstaekers.