Heerlenaar Flynn (24) kwam niet thuis na het stappen in Helmond

© Flynn Posthumus/Facebook

Vrienden, familie en de politie zijn naarstig op zoek naar de vermiste 24-jarige Flynn Posthumus uit Heerlen. De twintiger is niet meer gezien sinds nieuwjaarsnacht, die hij vierde met vrienden in Helmond.

Bart Hoffman

Flynn verliet rond vier uur in de ochtend, in zijn eentje, een kroeg aan de Noord Koninginnewal in Helmond. Zijn vriend Kevin van Veggel vertelt: ,,Flynn was een beetje aangeschoten. Hij is in zijn eentje naar mijn huis gewandeld, in de Leonardusbuurt. Ik had meteen met hem mee moeten gaan. Ik ben tien minuten later vertrokken. Meteen gebeld, maar zijn telefoon stond uit.”

De Limburger arriveerde nooit bij het huis van zijn vriend. Sindsdien ontbreekt ook elk spoor. Van Veggel belde voor het eerst om 7 uur in de ochtend de politie. ,,Later op die eerste januari zijn ze echt in actie gekomen.”

De politie is serieus met de zoektocht naar Flynn aan de slag gegaan, zo wordt duidelijk. ,,Telefoongegevens zijn uitgelezen, er is naar camerabeelden gekeken en we hebben de nodige mensen gesproken en adressen bezocht”, legt een woordvoerder uit. ,,Ook hebben we de route ‘uitgelopen’. Tot nu zonder concrete sporen.”

Van de radar

De politie in Brabant heeft de zaak overgedragen aan de collega’s van de Eenheid Limburg, omdat de vermiste man woont in Heerlen. De zegsman verduidelijkt dat er geen sprake is van ‘een urgente vermissing’. ,,Dat heeft te maken met een bepaalde optelsom. Vanwege de privacy kunnen we daar ook niet te diep op ingaan. Maar dat wil niet zeggen dat we niet blijven uitkijken naar hem en de familie zo goed mogelijk willen helpen.”

Op sociale media wordt het bericht van zijn vriend Kevin van Veggel inmiddels veelvuldig gedeeld. ,,Ik hoop dat er snel een einde komt aan deze onzekerheid”, zegt zijn kameraad. ,,Flynn is wel eens vaker even van de radar geweest, maar nog nooit langer dan 48 uur. En normaal gesproken brengt hij altijd wel iemand op de hoogte. Maar zijn vrienden en familie weten van niks.”