Radio 2: Nederlandse inzending Songfestival heeft voornaam die begint met een J

Singer-songwriter Judy Blank. © ANP Kippa

Volgens radio 2-dj Timur Perlin begint de voornaam van de man of vrouw die dit jaar Nederland zal vertegenwoordigen op het Songfestival met een J. Dat meldde de dj vanmorgen in zijn ochtendshow De Timur Timur show.

Bonne Kerstens

Perlin twijfelde vanmorgen wel even of hij de voorletter zou verklappen, maar na aandringen van zijn sidekick vertelde hij het toch. Volgens Perlin weet hij de voorletter uit een zeer betrouwbare bron. Om wie het gaat, weet hij dan weer niet. Hij heeft wel een vermoeden: singer-songwriter Judy Blank, onder meer bekend van het nummer Tangled Up in You. Volgens Perlin heeft zij veel kwaliteiten om de perfecte Nederlandse inzending te zijn: internationaal bekend en met genoeg uitstraling.

Ook Jacqueline Govaert, voormalig voorvrouw van Krezip wordt genoemd. Luisteraars van Radio 2 hebben overigens andere ideeën over de mysterieuze inzending met de voorletter J. Zo worden onder meer jaren 00-iconen Jim Bakkum en Jamai Loman genoemd, evenals de 3J’s en Jannes. Een serieuzere optie is voormalig X-factor winnaar Jaap Siewertsz van Reesema, beter bekend als Jake Reese.

De Nederlandse inzending voor het songfestival van vorig jaar was overigens net als Judy Blank óók een singer-songwriter: Duncan Laurence. Duncan won het festival waardoor het dit jaar plaats vindt in Rotterdam. Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen gaan het Eurovisie Songfestival in mei presenteren.