Roda begint 2020 met ruime oefenzege

© De Limburger

Roda JC is 2020 goed begonnen. De ploeg van Jean-Paul de Jong won zondag in eigen huis een oefenduel van het Belgische KVC Westerlo: 4-0.

Jimmy Leenders

Roda speelde de eerste helft in de sterkste formatie. Westerlo, dat net als Roda uitkomt op het tweede niveau, speelde na rust in de basisopstelling.

Gunst

Bij Roda startte Maxime Gunst in de basis. De 27-jarige linksback werd begin dit seizoen weggestuurd bij rivaal MVV en zat sindsdien zonder club. Roda-coach Jean-Paul de Jong kent Gunst nog uit hun gezamenlijke tijd bij FC Eindhoven en ziet in de Belg mogelijk een oplossing voor de aanhoudende problemen op de linksbackpositie.

Afstandsschot

Naast Gunst startte Roda met Muyters, Schlösser, Bisseck, Verburgh, Klaasen, Cotán, Rösch, Croux, Ugbo en Alberg. Aanvoerder Daryl Werker was ziek en ontbrak. Binnen tien minuten kwam de ploeg via een fraai afstandsschot van Jordy Croux op voorsprong. Tien minuten later maakte Roland Alberg er uit de rebound van een ingestudeerde vrije trap 2-0 van. Nog voor rust tekende diezelfde Alberg met een droge knal voor de 3-0.

Prtajin

In de rust werd er bij beide ploegen flink gewisseld. Bij Roda kwamen met Novakovic, Durwael, Senden, Van Eijma, Alonso, Souren, Milts, Gobitaka, Prtajin, Remans en Simakala elf andere spelers in het veld. Ondanks meerdere goede kansen werd er door de thuisploeg na de pauze slechts één keer gescoord. Ivan Prtajin bepaalde met een rake kopbal de eindstand op 4-0.