Van der Poel ondanks val ook in Brussel heer en meester

© AFP

Het jaar is pas vijf dagen oud en Mathieu van der Poel heeft zijn derde overwinning alweer te pakken. De Brabantse wereldkampioen won vanmiddag op het universiteitsterrein van Brussel ook de zevende en voorlaatste wedstrijd om de DVV Trofee.

Sportredactie

Van der Poel maakte halverwege zelfs een salto - hij ging over de kop - maar net als de concurrentie deerde hem dat niet. Met een ruime voorsprong ging hij als eerste over de finish bij de Brussels Universities Cyclocross. Het was zijn vijfde overwinning in de reeks crossen waarin hij één keer ontbrak en één keer werd geklopt. Dat was een zeldzaamheid en de enige keer dat Van der Poel niet won in de twintig veldritten waarin hij dit seizoen uitkwam.

Van der Poel staat, ondanks het missen van de openingswedstrijd, tweede in het klassement waarin het om de tijd gaat. Maar voor de winst gaat hij sowieso niet omdat bij de laatste wedstrijd, een week na het WK, zijn voorbereiding op het wegseizoen al is begonnen.

In Brussel finishte de Belg Eli Iserbyt, de leider in het klassement, als tweede. De Nederlander Corné van Kessel bevestigde zijn goede vorm met de derde plaats.