Team 4 spelers Kirsten Gennes en Jan Hanssen houden Roosteren BC overeind

© iStock

De kronkelweg van Roosteren houdt aan. Vanwege het ontbreken van de basisspelers Wendy Hoeve (ziek), Noah Jongen (enkelblessure) en puntengarant Markus Barth, uit Noorwegen moest Roosteren BC zondagmiddag tegen de koploper in de eredivisie handhavingspoule Forza BC Amersfoort opnieuw met een gelegenheidsteam aantreden.

Ton Reijnaerts

Op de valreep sleepten de Roosteren invallers Kirsten Gennes en Jan Janssen met een stuntoverwinning toch nog een niet meer verwachte puntdeling in de wacht voor de thuisploeg: 4-4.

Een nieuwjaarverrassing in de Alberthal. Aan de bar zat ruim voor aanvang teamsteunpilaar Nico Hermans in wedstrijdtenue. Mocht de al maanden op gedwongen non-actief staande Landgravenaar een rentree maken van zijn behandelend cardioloog? Nee, dus zo bleek. “Ik loop hier rond in wedstrijdtenue om de tegenstander een rad voor de ogen te draaien”, verklaarde Hermans desgevraagd met een grijns. “Zo heeft Amersfoort te raden over onze teamopstelling en moeten ze zelf een spelerspuzzel leggen.”

Overleven

Over de winstkansen tegen Amersfoort was Hermans, die de coaching voor zijn rekening nam, realistisch en terughoudend. “Overleven is momenteel het enige dat telt. We spelen ook vandaag weer met een gelegenheidsteam. In de dubbel en de gemengde dubbel hebben we met uitzondering van de vrouwendubbel weinig kans. We zullen de punten in singles moeten pakken.”

Het leek een logische inschatting. Dorien Lups won met Zwitserse partner Nadia Fankhauser overtuigend de vrouwendubbel tegen Renske Kwakkelbos en Meike Versteeg: 21-13, 21-5. Lups al het hele seizoen Roosterens meest constante speelster won aansluitend ook knap haar singelpartij tegen Meike Versteeg: 21-18, 18-21, 21-18. Omdat ook Rick Steuten zijn single partij tegen Gilles de Kock won (21-16, 21-18) lag Roosteren plotsklaps op kruissnelheid richting doelstelling om vijf punten uit het duel te puren.

Interim trainer Rick Hermans, die de laatste maanden naar eigen zeggen zo veel tijd kwijt is aan trainingen geven dat hij zelfs nauwelijks nog aan trainen toekomt, kon het na een veelbelovende eerste game daarna echter niet bolwerken in zijn singelpartij tegen Nick Smaling 21-23, 16-21. Een nog groter domper was de nederlaag van puntengarant Nadia Fankhauser in de single tegen Daphne Janssen (21-5, 19-21, 15-21)

Het onverwacht verlies van betekent een forse streep door de Roosteren rekening. In plaats van vier of vijf punten zoals gehoopt leek het team genoegen te moeten nemen met drie punten. In het gemengd dubbel verloren de Roosterens stand-in duo’s Amber Derksen en Max Wieland zoals verwacht kansloos tegen Frank Golinsky en Renske Kwakkelenbos. Kirsten Germs en Jan Hanssen weigerden echter om de capituleren. De spelers van Roosteren 4 zorgden voor euforie door de Amersfoort eerste selectiespelers Mireille Daal en Gilles de Koch op sensationele wijze te verslaan: 1-21, 21-17, 21-14.