Man (63) gespietst door stier in Uden, slachtoffer zwaargewond naar ziekenhuis

Foto ter illustratie. © Ankie van Boxtel

Een 63-jarige man is zondagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een stier. De politie bevestigt dat zij rond 16.00 uur een melding ontving van het incident in Uden.

Sami Kappé

Waarschijnlijk was de 63-jarige man aan het wandelen. Op een gegeven moment is hij met de hoorns van de stier verwond en zelfs even omhoog gegooid. Meerdere hulpdiensten kwamen na het incident ter plaatse. Er werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident gebeurde aan de Karlingerweg in Uden, dat in natuurgebied De Maashorst ligt. De Karlingerweg valt in het begrazingsgebied Brobbelbies waar Taurossen lopen.

Het is niet voor het eerst dat wandelaars gewond raken na een aanval van een stier in De Maashorst. Vorig jaar maart raakten twee wandelaars uit Zeeland gewond toen een Tauros op hen afkwam. Dat was in een klein begrazingsgebied aan de Zevenhuizerweg aan de Zeelandse en Udense kant van de Maashorst waar de kudde Taurossen liep. Na het incident werd de betreffende kudde weggehaald uit het gebied.