Eaters wint verplicht nummertje

© iStock

Met speels gemak heeft Microz Eaters zondagavond Tilburg op zij gezet. De Trappers waren totaal geen match en keerden met een 20-2 nederlaag huiswaarts richting Brabant.

Amando Zwamborn

Na 4.26 minuut opende Akim Ramoul de score namens de Eaters, vervolgens regende het doelpunten. Nick Verschuren scoorde het meest: hij wist zes maal het net te vinden. Ook uitblinker Marek Malinsky was op stoom met vijf treffers.

De monsterzege was niet meer dan een kleine opsteker na de verliespartij op zaterdagavond. In Herentals ging de ploeg van Andy Tenbult met 6-4 ten onder. Aan het begin van de tweede periode keken de Eaters in Belgie al tegen een 3-0 achterstand aan; op karakter knokte Eaters zich toch nog terug in de wedstrijd. Nick Verschuren verkleinde de achterstand zelfs tot 5-4 met nog maar anderhalve minuut op de klok. Voor coach Tenbult het moment om alles of niets te spelen. Hij ruilde goalie Rowan Delil in voor een extra veldspeler om de gelijkmaker te forceren. Herentals profiteerde in de slotfase door de 6-4 in het lege doel te prikken.

Komende zaterdag kan Eaters thuis revanche nemen tegen de Belgen (opnieuw BeNe-League), zondag spelen de Geleners uit bij Neuwied; de winnaar van dat treffen pakt ook meteen de Inter Region Cup.