Ontevreden Novakovic wil vertrekken bij Roda JC

Novakovic in actie tegen Cambuur, vorig seizoen. © De Limburger/Bas Quaedvlieg

Radomir Novakovic wil weg bij Roda JC. De 19-jarige reservedoelman is ontevreden over zijn positie bij de club en ziet geen toekomstperspectief in Kerkrade.

Jimmy Leenders

De Duits-Servische keeper heeft nog een contract voor een half jaar, maar zou het liefst deze transferperiode nog vertrekken. Vanuit zijn zaakwaarnemer is daarom de vraag bij Roda neergelegd wat het afkopen van zijn aflopende contract voor eventueel geïnteresseerde clubs moet kosten.

Ajax

Novakovic, die werd opgeleid bij Borussia Mönchengladbach, kwam in het voorjaar van 2018 naar Roda JC. Vorig seizoen viel hij op bij het grote publiek door een uitstekend optreden in het bekerduel tegen Ajax. De jonge keeper mocht het na een blessure bij eerste keus Tom Muyters (35) een poos in de basis proberen, maar moest na verloop van tijd toch weer op de bank plaatsnemen. Ook onder Jean-Paul de Jong krijgt Muyters dit seizoen de voorkeur. In het bekertoernooi mocht Novakovic wel spelen. Vanuit een deel van de supporters klinkt al langer de roep om een keeperswissel, tot op heden dus zonder resultaat.

Luister naar de voetbalpodcast van De Limburger: