Racismezaak FC Den Bosch naar tuchtcommissie KNVB

Ahmad Mendes Moreira (midden) wordt door clubgenoten van Excelsior gesteund tijdens de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior. De speler werd het mikpunt van racisme. © BSR Agency

De aanklager betaald voetbal heeft de zaak van FC Den Bosch over de spreekkoren jegens Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira doorverwezen naar de onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal.

Redactie

De Brabantse club was in beschuldiging gesteld voor wanordelijkheden door een deel van de aanhang in het duel met Excelsior op 17 november vorig jaar.

Lees ook: Mendes Moreira accepteert excuses van Den Bosch-trainer Van der Ven: ‘Zo kan het dus ook’

De aanklager heeft ervoor gekozen om geen schikkingsvoorstel uit te brengen maar om de zaak rechtstreeks ter behandeling aan de tuchtcommissie voor te leggen. Hij is van mening dat die zich, gezien de maatschappelijke impact en discussie, niet leent voor het uitbrengen van een schikkingsvoorstel.

Lees ook: FC Den Bosch diep door het stof: ‘Onze reactie was een blunder’

FC Den Bosch had eerder op de dag bekendgemaakt dat de club een aantal supporters een stadionverbod heeft opgelegd voor het wangedrag. Er loopt ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar de uitingen van racisme door supporters van FC Den Bosch.

Luister naar de voetbalpodcast van De Limburger: