Oetgerope: Jubileumprins Max Bellemakers van C.V. Nieuwdorp Stein

Max Bellemakers. © Multimedia Studio Janssen

Het zijn de hoogtijdagen voor de kersvers uitgeroepen prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Jubileumprins Max I Bellemakers (21) van C.V. Nieuwdorp.

Paul Dolhain

Wanneer werd je gevraagd om jubileumprins te worden?

„Een paar jaar geleden vroegen ze me al of ik lid wilde worden van de vereniging. Daarnaast peilden ze ook of ik interesse had om ooit prins te worden. Dat wilde ik allemaal heel graag, maar ik was destijds pas 16 jaar. Toen ik 18 werd, ben ik lid geworden en in maart 2019 vroegen ze of ik prins wilde worden.”

Daar heb je zeker lang over moeten nadenken?

„Toen de prinsencommissie aangaf dat ze langs wilden komen om eens met me te praten wist ik al genoeg. Ik heb gelijk ‘ja’ gezegd. Het is heel bijzonder om jubileumprins te zijn. De vereniging bestaat 4 x 11 jaar en ik word 2 x 11.”

Dan volgt vervolgens een lange tijd van geheimhouding. Was dat lastig?

„Dat was zeker. Het is een droom die uitkomt en dat wil je het liefste delen. Mijn ouders heb ik het wel verteld net als mijn zus. Zij heeft me ook geholpen bij het ontwerp van mijn prinsenpak.”

In Nieuwdorp mag je zelf je pak ontwerpen?

„We mogen zelf de kleuren kiezen en er een persoonlijke touch aan geven. Zo heb ik met diamantjes muzieknoten en een solsleutel in de kraag geplaatst. Een verwijzing naar mijn eigen bedrijfje in muziek en geluid.”

Waar kijk je het meest naar uit de komende periode?

„Naar alles! Ik heb niet één specifiek moment zoals bijvoorbeeld de optocht. Zo gaan we vrijdag op ziekenhuisbezoek bij een lid van de raad van elf die een operatie moet ondergaan. Ook dat kan bijzonder zijn. Ik heb me voorgenomen om van elk ogenblik te genieten.”