Heerlense buurt hoopt door vuurwerk afgebrand kunstwerk te herstellen of te vervangen

Links het kunstwerk zoals het er nu bij staat, rechts het werk voordat het afbrandde. © Ruud Kutin/David Bade

Buurtvereniging De Belfo’s uit de Heerlense wijk Rennemig hoopt dat het kunstwerk Babyblauw past bij jou kan worden hersteld of vervangen. Dit viel in de nieuwjaarsnacht ten prooi aan vuurwerkvandalisme en brandde af.

Frank Benneker

De buurtvereniging heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie, melden Jacqueline en Ruud Kutin van de Belfo’s. „We willen het beeld graag behouden. We wachten de reactie van de verzekering af om met de betrokken partijen de verdere mogelijkheden te bepalen.”

Kunstproject

Het kunstwerk is gemaakt door David Bade en staat tussen het Belemnieterf en Trigoniaerf. Voor het project David Bade tekent Heerlen onder de tafel trok de kunstenaar in 2014 en 2015 de wijken Beersdal en Rennemig in. Daar ontstond het idee voor een blijvend kunstwerk, dat in 2016 werd geplaatst.

Voor het herstellen van het werk of maken van een nieuw kunstwerk zal de kunstenaar deze week op de locatie komen kijken. Bade reageert teleurgesteld op de vernielingen, maar blijft ook positief. „Ik zie dit ook als een volgende fase. Meestal is iets zwartgeblakerd aan het einde, als het op sterven na dood is. Ik moet echt even gaan kijken. Misschien moet het wel zwart worden, met vlammen.”