Yes! Het gaat stukken beter met de door vuurwerk mishandelde kater Comet

© Dierenopvangcentrum Vlaardingen

Hij spint, kroelt en vindt het absoluut niet erg om lekker geaaid te worden. Kater Comet, die twee weken geleden werd gered nadat hij door dierenbeulen was bewerkt met vuurwerk, voelt zich al stukken beter bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Of hij helemaal zal herstellen, moet de tijd nog uitwijzen.

Eveline Verwater

In een video van het dierenopvangcentrum, waar de kater momenteel verblijft, is te zien dat hij lekker ligt te spinnen terwijl zijn wonden worden verzorgd. Ook reageert hij goed op de medicatie en is er niets mis met zijn eetlust.

De wond op zijn rug lijkt volgens de opvang al iets rustiger en minder fel te worden. De achterkant van de kater is nog geen pretje om naar te kijken, aangezien zijn sluitspier helemaal kapot is. Hierdoor kan het beestje zijn ontlasting niet goed ophouden. De opvang weet niet of dit nog te herstellen valt. Wel kan Comet ‘gewoon’ plassen.

Geen baasje

Het beestje werd twee weken geleden aan de Korte Heinlantstraat in Rotterdam aangetroffen zonder staart, met deels ontvelde rug en stukjes plastic in zijn anus. Hij is hoogstwaarschijnlijk met vuurwerk mishandeld. Een baasje heeft zich tot op de dag van vandaag nog niet gemeld.

De opvang wacht momenteel af of dit nog gaat gebeuren. Zij schrijft op Facebook dat ze veel berichten heeft gehad van mensen die de kater willen hebben. ,,Dat is superlief, maar momenteel nog niet aan de orde. We wachten eerst op zijn baasje.’’ Mocht deze zich nou echt niet melden, dan wordt - zodra Comet er weer helemaal bovenop is - een nieuw huis voor hem gezocht.