Tentoonstelling ‘De vondst vertelt’ in Heerlen verlengd

Print
Tentoonstelling ‘De vondst vertelt’ in Heerlen verlengd

Afbeelding: gemeente Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

De tentoonstelling ‘De vondst vertelt’ in archeologisch centrum De Vondst in Heerlen is wegens succes verlengd. De expositie gaat over de bevrijding, 75 jaar geleden.

In de tentoonstelling ‘De vondst vertelt’ halen bijzondere voorwerpen uit het einde van de Tweede Wereldoorlog persoonlijke verhalen naar nu: van dagboeken tot uniformen en van bevrijdingskrant tot granaatscherf. De tentoonstelling zou tot 31 december te bezoeken zijn, maar wegens succes is de looptijd verlengd tot en met zondag 26 januari.

Toevoegingen

Sinds de opening van ‘De vondst vertelt’ op 18 september, de dag waarop heel Heerlen bevrijd werd, zijn er nog tal van unieke objecten aangeboden en toegevoegd aan de tentoonstelling. Allen hebben ze een bijzondere herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en tonen ze het dagelijkse leven van inwoners van het huidige Parkstad tijdens de bezetting en bevrijding.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met zondag 26 januari, op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur in De Vondst aan het Raadhuisplein in Heerlen. Voor meer informatie: www.devondst.nl/vertelt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →