Tentoonstelling ‘De vondst vertelt’ in Heerlen verlengd

Print
Tentoonstelling ‘De vondst vertelt’ in Heerlen verlengd

Afbeelding: gemeente Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

De tentoonstelling ‘De vondst vertelt’ in archeologisch centrum De Vondst in Heerlen is wegens succes verlengd. De expositie gaat over de bevrijding, 75 jaar geleden.

In de tentoonstelling ‘De vondst vertelt’ halen bijzondere voorwerpen uit het einde van de Tweede Wereldoorlog persoonlijke verhalen naar nu: van dagboeken tot uniformen en van bevrijdingskrant tot granaatscherf. De tentoonstelling zou tot 31 december te bezoeken zijn, maar wegens succes is de looptijd verlengd tot en met zondag 26 januari.

Toevoegingen

Sinds de opening van ‘De vondst vertelt’ op 18 september, de dag waarop heel Heerlen bevrijd werd, zijn er nog tal van unieke objecten aangeboden en toegevoegd aan de tentoonstelling. Allen hebben ze een bijzondere herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en tonen ze het dagelijkse leven van inwoners van het huidige Parkstad tijdens de bezetting en bevrijding.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met zondag 26 januari, op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur in De Vondst aan het Raadhuisplein in Heerlen. Voor meer informatie: www.devondst.nl/vertelt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen