Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot en met 2023

Print
Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull Racing opengebroken. De 21-jarige coureur blijft tot 2023 aan de renstal verbonden. Daarmee zijn alle geruchten over een eventuele overstap naar Mercedes en Ferrari ook naar de achtergrond verdrongen.

Het eerdere contract van de Nederlander liep aan het einde van dit jaar af, waardoor hij kon overstappen naar een ander team. Het komende seizoen, en met name de start, zou cruciaal zijn in die keuze. Mocht Red Bull niet om de wereldtitel kunnen strijden, dan zou Verstappen elders kunnen kijken. Het vroege verlengen van zijn contract valt dus een verrassing te noemen, zeker met het oog op de toekomst. Het is namelijk nog onduidelijk of motorleverancier Honda na het seizoen 2021 aan Red Bull verbonden blijft. Het contract met de Japanners loopt dan namelijk af.

Gemotiveerder
"Ik ben ontzettend blij om mijn overeenkomst met Red Bull Racing te hebben verlengd”, vertelt Verstappen. "Red Bull had het geloof in mij om me de kans te geven om in de Formule 1 te debuteren, waar ik altijd dankbaar voor ben geweest. Gedurende de jaren ben ik alleen maar meer verweven gegroeid met het team en behalve ieders passie en de prestaties op de baan, is het ook erg genieten om met zo’n geweldige groep mensen samen te werken. Met Honda aan boord en de progressie die we de laatste twaalf maanden geboekt hebben, ben ik alleen maar gemotiveerder en geeft dat mij het vertrouwen dat we samen kunnen winnen. Ik waardeer hoe Red Bull en Honda samenwerken en van alle kanten zet iedereen zich maximaal in om succes te behalen. Ik wil met Red Bull winnen en ons doel is natuurlijk om samen voor het wereldkampioenschap te kunnen strijden.”

Uiteraard is ook teambaas Christian Horner verheugd met het aanblijven van de Limburger. "Het is fantastisch nieuws voor het team om onze overeenkomst met Max verlengd te hebben tot en met het seizoen 2023. Met de uitdaging van de reglementswijzigingen voor 2021 in het vooruitzicht, is continuïteit op zoveel mogelijk vlakken doorslaggevend.”

Puzzelstukje
Met de verbintenis van Verstappen valt een volgend puzzelstukje op zijn plek. Eerder verlengde Charles Leclerc zijn contract al bij Ferrari. Van andere topcoureurs als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel is nog niet bekend wat zij na dit seizoen doen.

Verstappen maakte in 2015 zijn debuut in de Formule 1 voor het zusterteam Toro Rosso. In zijn eerste jaar maakte hij flinke indruk met twee vierde plaatsen als gevolg. Het jaar daarop maakte hij al vervroegd de overstap naar Red Bull, nadat Daniil Kvyat werd teruggezet. In zijn eerste race profiteerde hij optimaal van de botsing tussen de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg en won zo zijn eerste Grand Prix. In de jaren die volgden won hij nog zeven races en stond hij in totaal 31 keer op het podium.