Lezing IVN over invloed klimaatverandering op bomen

© Marian Vink

Boomspecialist Henry Kuppen uit Nijmegen geeft op 15 januari uitleg over de invloed van klimaatverandering op bomen tijdens een lezing voor drie regionale IVN-afdelingen.

Marcel van Lier

Als gevolg van klimaatverandering wordt het volgens Kuppen, directeur van boomonderzoekbureau Terra Nostra, een groeiende uitdaging om water in de stedelijke omgeving te houden en daarmee momenten van droogte op te kunnen vangen. Daarnaast vormen nieuwe boomziekten een toenemende bedreiging. Kuppen is van mening dat er onvoldoende wordt gewerkt aan een meer toekomstbestendig bomenbestand.

Terra Nostra richt zich op behoud van bomen in de openbare ruimte. Henry Kuppen is regelmatig in het nieuws als deskundige op het gebied van bomen en de bestrijding van de eikenprocessierups.

De lezing vindt plaats in De Heksenboom in Sint Anthonis en wordt georganiseerd door de IVN-afdelingen De Maasvallei, De Groene Overlaat en Maas en Niers. Aanmelden kan bij Angeline Aben, 0485-383207. E-mail : ivndemaasvallei_educatie@outlook.com of wandelen-ivnmn@live.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal