Lezing IVN over invloed klimaatverandering op bomen

Print
Lezing IVN over invloed klimaatverandering op bomen

Afbeelding: Marian Vink

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Boomspecialist Henry Kuppen uit Nijmegen geeft op 15 januari uitleg over de invloed van klimaatverandering op bomen tijdens een lezing voor drie regionale IVN-afdelingen.

Als gevolg van klimaatverandering wordt het volgens Kuppen, directeur van boomonderzoekbureau Terra Nostra, een groeiende uitdaging om water in de stedelijke omgeving te houden en daarmee momenten van droogte op te kunnen vangen. Daarnaast vormen nieuwe boomziekten een toenemende bedreiging. Kuppen is van mening dat er onvoldoende wordt gewerkt aan een meer toekomstbestendig bomenbestand.

Terra Nostra richt zich op behoud van bomen in de openbare ruimte. Henry Kuppen is regelmatig in het nieuws als deskundige op het gebied van bomen en de bestrijding van de eikenprocessierups.

De lezing vindt plaats in De Heksenboom in Sint Anthonis en wordt georganiseerd door de IVN-afdelingen De Maasvallei, De Groene Overlaat en Maas en Niers. Aanmelden kan bij Angeline Aben, 0485-383207. E-mail : ivndemaasvallei_educatie@outlook.com of wandelen-ivnmn@live.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen