Luc Winants officieel burgemeester van Venray

Print
Luc Winants officieel burgemeester van Venray

Afbeelding: De Limburger

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Luc Winants is dinsdag geïnstalleerd als burgemeester van Venray. Winants volgt Hans Gilissen op die vorige maand na tien jaar afscheid nam als burgemeester.

Winants was tot twee jaar geleden burgemeester van Brunssum. Hij vertrok uit eigen beweging omdat hij niet kon leven met de benoeming van Jo Palmen tot wethouder.

In de aanloop naar de installatie baarde de nieuwe burgemeester al opzien met uitspraken over de innovatieve agrarische sector in Venray. Uitspraken over een tweede Floriade die nodig zou zijn om deze sector in de schijnwerpers te zetten en zijn waardering voor de aanpak van de mestproblematiek in Venray, vielen niet bij iedereen in goede aarde. Milieugroepering Gezond Leefmilieu Venray vindt dat de nieuwe burgemeester eerst met haar had moeten praten voordat hij de loftrompet stak over de agrarische sector.

Lees ook: Luc Winants: Zuid-Limburger van geboorte, fan van Noord-Limburgse doen-mentaliteit

Gouverneur Theo Bovens memoreerde dat in Limburg vorig jaar vijftien sollicitatieprocedures voor een burgemeestersfunctie liepen. Bovens vindt dat bestuur en burgers elkaar meer moeten gaan vertrouwen en minder gaan wantrouwen. Volgens hem staat Winants dicht bij de burger. „Met Luc Winants heeft Venray in de roos geschoten”, aldus de gouverneur. Het besluit om op te stappen in Brunssum toont volgens Bovens aan dat Winants een burgemeester is met ruggengraat.

Lees ook: Scheidend burgemeester Hans Gilissen van Venray kan na drie jaar zijn broer weer zien

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →