Supermarktketen Budget Food opent winkels in Limburg

Supermarktketen Budget Food opent winkels in Limburg

Afbeelding: © Budget Food

Heerlen / Kerkrade / Maastricht / Eygelshoven / Itteren / Hoensbroek -

De Noord-Hollandse supermarktketen Budget Food gaat minimaal drie winkels openen in Limburg. De winkels komen onder andere in Heerlen, Maastricht en Kerkrade.

Eigenaar Maarten Muller heeft met Brck Bedrijfsmakelaars de huurcontracten getekend. Budget Food heeft geen vast assortiment, maar koopt restpartijen op om die met hoge korting aan de klant te verkopen. Vaak gaat het om producten die nog maar kort houdbaar zijn, maar die door de grote supermarkten niet in de winkel worden gelegd of verkocht. Het bedrijf heeft inmiddels acht supermarkten in Noord-Holland en Friesland en breidt nu uit naar Limburg. Directeur Muller laat weten dat het bedrijf een klein, vast assortiment heeft en legt de focus volledig op reststromen. “Budget Food verkoopt datgene wat fabrikanten over hebben. Soms zijn dat producten in een oude verpakking, maar soms ook restpartijen uit overproductie of producten die geen lange houdbaarheidsdatum meer hebben.”

In Geleen Budget Food heeft eerder al een vestiging gehad in Geleen, maar volgens Muller lag die niet op een juiste locatie. “We geloven dat we met de nieuwe plekken succesvol zijn in Limburg.” Het is nog niet bekend wanneer de eerste Limburgse winkel opengaat. Muller: “Op dit moment is de werving van personeel begonnen. Zodra we voldoende personeel hebben gaan we open.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg